Brystkræft

Mit bud, på psykologien omkring brystkræft, er problemer med omsorgsrollen, moderrollen, omsorgsenergien eller, hvad man nu vælger at kalde den.

Her er 3 eksempler:

Den ene er kvinden, som ofrer alt, hvad hun har for andre.
Moderen der er der for børnene altid. Hun har det godt i et forhold, hvor manden er mand og hun kan få lov til at være kvinde. Problemet opstår så, når børnene flyver fra reden. Så er der ikke længere mulighed for at udøve denne omsorg. Når manden nu er mand med stort M, ja så er han aldrig hjemme, enten er han på arbejde eller ude og spille badminton. Han har ikke brug for den omsorg. Hva’ så? Her opstår problemet. Hun kan ikke komme af med omsorgsenergien og putter den ind i kroppen og brystkræft er en mulighed. NB. Katte, hunde, heste, kort sagt alle dyr, der binder sig og som man behandler, som sine “børn” kan give samme effekt, når de dør.

Den anden type, vi har lagt mærke til, er karriere kvinden.
Hun har så meget gang i sin karriere, at hun ikke har tid til børn. Men trangen til børn og forplantning kommer som bekendt, uanset om man vil eller ej og heldigvis for det. Men karriere kvinden vælger så karrieren frem for børn, der skal pylres om og tager den tid, som hun ikke har. Men når lysten, trangen eller det naturlige kommer og banker på døren, så må man forholde sig til det og det gør de så, ved at putte energien ind i kroppen og brystkræft er en mulighed. Karrierekvinden kan i lang tid holde stand ved at have heste, hunde, katte eller andre ”kloge” dyr, som kan aftage den naturlige omsorgsenergi.

Den tredje type er fokus på brystkræft.
Det uheldige ved fokus er gældende ved alle sygdomme. Herefter, hvad det kan være, når det er brystkræft. Efter en vis alder får man at vide, at man er i risikogruppen og skal ”spejde” efter knuder i brystet og kan få adgang til gratis mammografi undersøgelse. Nogle får at vide, at de er ”arveligt” disponeret og derfor fokuserer de på brystkræft. Nogle går endda så langt, som til at få fjernet sine bryster for at undgå brystkræften og ender desværre ofte op med at få brystkræft alligevel, da det jo ikke har noget med brysterne at gøre som sådan. Denne fokus/frygt for selve sygdommen, kan være den direkte årsag til at få den, ud fra devisen om, at det man fokuserer på forstærkes.

NB:
Enhver sygdom er personlig og skal kigges på individuelt. Dette gælder også brystkræft. Ovenstående er teorier omkring den psykologiske faktor for brystkræft. Der kan være andre psykologiske faktorer, som jeg ikke har lagt mærke til. Selvom du kan finde dig selv inden for ovenstående teorier, så vil det, at komme af med en brystkræft være forskellig fra person til person, men under alle omstændigheder omfatte en ændring i hverdagen på et af områderne. Det samme gælder hvis man har fået fjernet brystkræft ad kemisk/kirurgisk vej, hvis ikke kræften skal genopstå eller sprede sig til andre områder.