Parforhold

Et parforhold set i lyset af en glødepære.

Et parforhold fungerer kun, hvis der er en stor del fælles interesser og hvis man er på rimelig samme sted. Der skal være en forbindelse mellem de 2 tråde (personer) ellers fungerer det ikke og man kan lige så godt gå fra hinanden først som sidst

Det er velkendt at man møder og forelsker sig i en, som repræsenterer noget, som man selv mangler eller ser op til. I et parforhold skal man så rent faktisk “lære” af hinanden og ikke indordne sig UNDER hinanden.

Hvis man vil have et godt forhold, SKAL man finde den tråd, der forbinder de to personer.

Hvem skal så “give” sig. Det skal den, der har de vildeste planer. Det er ALTID det svageste led der skal være fællesnævner i et forhold. Er du ikke i stand til at rykke “ned” (i forhold til dine tanker), så drop det.

I SKAL mødes ved den laveste fællesnævner.
Man kan også sige:
Sæt ikke bommen højere end at begge kan hoppe over den!

Det kan godt være at du har store planer om både det ene og det andet og at du sagtens kan overskue det, men hvis ikke din kæreste er samme sted, taber du hende/ham før eller siden.

Hvis du vælger, at rette dig ind efter modparten, SKAL det være velment, ellers er det også lige meget. Du skal være parat til at sænke dit tempo, så det passer til din kærestes og have det godt med det. Går du rundt og tænker, at det er da træls, at det ikke kan gå stærkere, men for husfredens skyld, så…..glem det og find en ny kæreste.

Derimod, hvis du kan se sammenhængen mellem udvikling for 2 og et parforhold og skruer ambitionerne ned til laveste fællesnævner, så går det pludseligt stærk. Det går faktisk meget stærkere, end hvis du skippede forholdet og fandt en ny, der havde de samme ambitioner som dig selv.

Hvordan kan det nu lade sig gøre?
Husk på at du møder og forelsker dig i en modsætning. Altså en der repræsenterer mere ro eksempelvis. Det er altså det, DU skal lære. Det er jo ikke kun kæresten, der skal lære. Så kan man med rette sige, at det ville være en fordel om man kan mødes på midten. Men den mulighed eksisterer ikke. Hvis man vil gå sammen over en bro, er man nødt til at lægge broens udgangspunkt ud hos den laveste fællesnævner. Ingen kan udvikle sig ved at blive trukket over broen. Din kæreste skal selv gå vejen og dette helst med din støtte. På den måde kan i udvikle jer sammen og nå uanede højder.

Så i et parforhold drejer det sig også om, at finde forbindelsen imellem de 2 tråde og først da kan der blive lys.

Desværre ser man ofte, at børnene er fællesnævneren og de bliver taget som gidsler i et forhold, der burde være opløst for længe siden. Børn af forældre, der ikke har fundet deres fællesnævner eller deres fælles bro, bliver splittede, da der ikke er den nødvendige ro i familien. Så er du i et forhold, hvor fællesnævneren ikke er fundet, så lad være med at lave børn som fællesnævner. Langt de fleste der gør dette, bliver alligevel skilt, når børnene er fløjet fra reden eller måske endda før.

Så skal der lys i parforholdets pære, så find en fællesnævner imellem dig og din kæreste personligt. Først da begynder livet som par og det kan til gengæld holde evigt.

© Jali Centret