Overvægt

Tanker omkring overvægt.

Den generelle opfattelse i forbindelse med overvægt er, at det er det, du putter ind i munden, der er årsagen. Vores mening er, at det er det, der kommer ud af munden i form af ord eller ikke kommer ud af munden, i form af indestængte følelser, der er årsagen.

Så alle de kostterapeuter der er på markedet, er med til at forvrænge billedet. Ikke bare dem, men også læger, sygeplejerske, ja selv din nabo, kollega og dine venner, ved ikke bedre. Fjernsyn og journalister bombarderer dig med dårlig samvittighed over, hvad du spiser og drikker.

Det er alt andet lige nemmere, at give skylden for din overvægt til kosten, end at arbejde med dine følelser. Så lad os tage en slankekur og spise det kostguruerne siger og se, det virker – hurra. 2 måneder efter er du tilbage på samme vægt og måske endda med et par kilo mere.

Det at være tyk har INTET med din kost at gøre og DOG. Hvis du tror på at kosten feder, så gør den det, men det er også det eneste. Det er selvfølgelig heller ikke så lidt, for det er de råd, du møder allevegne.

Så lyt din din kostterapeut og tab dig og den dag du slipper din plan, som du har givet 1000 vis af kroner for, så vender du tilbage til din oprindelige vægt. Alle ved det, men ingen vil indrømme det. Fedme har INTET med kost at gøre.

Ugebladene skovler penge ind med opskrifter, der slanker og råd om tøjstil, der kan få dig til at se bedre ud. Drop dem, de er ikke dine venner i kampen mod fedme. De vil bare narre penge ud af dig.

Hvis du vil være slank, kan du også vælge at få syet din mavesæk ind, så du ikke kan spise så meget. Det er en fuldstændig syg tanke, opfundet af læger, der ikke ved bedre. Årsagen til, at du er tyk, ligger ikke i mavesækken. Den ligger oppe mellem ørerne og der skal en livsstilsændring til, før du bliver slank og forbliver slank. Operationen gør at kroppen bliver underernæret og du taber dig – HURRA. Men hvornår stopper din slankekur. Har de lagt en bremseklods ind, der siger, at når du har nået dit BMI, så falder alt på plads. Nej det har de ikke.

Det vil sige, at du ad kirurgisk vej bliver tydere, men din psyke har intet råd fået. Mange der har taget den kirurgiske vej, har fået andre og slemme problemer med deres psyke, da årsagen til overvægten forbliver uændret. Det kan godt være, at du i en lang periode føler dig flot udenpå, men indeni brænder årsagen stadig.

Der kan ske det, at selv om du har fået foretaget en kirurgisk indsnævring af mavesækken, så tager du alligevel på efter en stykke tid. Det er klart, da det intet har med virkeligheden at gøre. Du kan risikere at blive langt tyndere, end du selv synes er smart, da der ingen bremseklods er lagt ind.

LAD VÆRE MED AT FÅ DIN MAVESÆK SYET SAMMEN I KAMPEN MOD OVERVÆGTEN.

Søg kvalificeret hjælp, inden du tager dette drastiske spring, som ikke kan tilbageføres. Søg hjælp hos anderledes tænkende behandlere, der kan kortlægge hvorfor du er for tyk og kan anvise dig en vej til at blive den størrelse, du ønsker. Da vil du blive slank på en naturlig og vedvarende måde, uanset hvad du vejer som udgangspunkt. Du skal bare være klar til at tage fat om dit liv, som det har været til nu og hvordan det skal være i fremtiden. Der skal personlige ændringer til, alt andet er spindelvæv.

Har du allerede fået foretaget en indsnævring af mavesækken for at blive slank, er alt håb ikke ude, hvis der opstår problemer. Du kan godt få rettet psyken op, selv efter et fysisk indgreb. For mange vil det være nødvendigt.

© Jali Centret