Sengevædere

Tanker om sengevædning.

Har du et barn, der er sengevæder, skal du være stolt. Så har du et barn, der tænker over, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Du har et barn, der tager livet alvorligt.

Barnet er ikke sygt og skal ikke have piller for sin sengevædning. Det skal ikke have alarm på, når lagenet bliver vådt. Du skal bare være stolt over at have et barn, som tænker over, hvad der bliver sagt.

Og det er sagens kerne. Barnet er så flot indeni, at det ikke forstår usammenhæng. Barnet forsøger at forstå, hvad det skal. Er det, det mor siger eller er det, det som far siger? Er det, det som børnehaven siger eller er det, det som forældrene siger?

En sengevæder har det problem, at det ikke kan vælge. I dagtimerne volder det problemer, men om natten gives der slip og sengevædning er en realitet.

Så har du et barn, der er sengevæder, må du kigge på dit eget liv og din egen hverdag. Du og din ægtefælle har et problem, som i overfører til barnet. Jeres opdragelse er forskellig og det giver problemer for barnet.

Du kan godt hævde, at du har opdraget 2 børn før dette og det er også rigtig. Alle børn er dog forskellige og skal ikke opdrages på samme måde. Der kan også være sket noget i dit parforhold, siden I fik de første 2. Alt er i spil, men de ansvarlige for et sengevædende barn, er de voksne i barnets liv.

Det voksne menneske er ALTID ansvarlig for sengevædende børn.

Nu er det ikke kun børn, der er sengevædere, selv voksne kan have det problem. Løsningen er den samme. Som voksen har du ikke lært at vælge. Du har ikke lært at vurdere. Så det må du i gang med at lære.

© Jali Centret

(tags: tisser – sengen -)