Borderline

Tanker omkring den energipsykologiske del af Borderline.

Diagnosen Borderline er møntet på mennesker, der har alt for mange tanker, alt for mange meninger, alt for mange ideer og som ikke kan slappe af.

Situationen er denne, at mange under 30 begår selvmord – en stor del af resten påfører sig selv smerte, kun for at flytte et uønsket fokus. Det er almindeligt kendt, at man siger, at een med Borderline tænker i sort og hvidt. Dette betyder, enten er man med dig eller også imod dig.

Der er ofte en sammensværgelse med i billedet og den sammensværgelse går på: at en Borderline søger tryghed. Så der er 2 aspekter – 2 aspekter, som hvis de ikke bringes i balance, kan lave et gevaldigt rod i en tilværelse.

Kombinationen af at mangle tryghed og ikke være i stand til at slappe af, er som at skabe en mental atombombe. Hvis man har fået diagnosen Borderline og har overlevet, til man bliver 30, så er der håb forude. Sygdommen vil stille og roligt aftage, da man går ind i den del af livet, som har med kontrol at gøre og at man efterfølgende, går ind i den del af livet, som siger, hvad kan være rigtigt og hvad kan være forkert.

I alderen under de 30 er en Borderline ekstrem sårbar, angst for ikke at slå til, angst for at blive ugleset, angst for at blive kasseret, angst for ikke at være god nok. Faktorer der fylder så meget, at mange kommer så langt ud, at de er i stand til at føre samtaler med sig selv. Samtaler, der gør så ondt, at de er nødt til at påføre sig selv smerte, bare for at flytte fokus.

En Borderline oplever det, de siger og vil kæmpe med næb og kløer, for at få ret. At være Borderline er ikke medicinkrævende – medicin i forbindelse med Borderline er tegn på afmagt. Det eneste, der kan afhjælpe en Borderline-diagnose, er at få afdækket, hvor stammer, den manglende tryghed, fra og hvor stammer, den manglende evne til at slappe af, fra.

Få trukket en streg i sandet og vær den, der stopper den negative udvikling og få vendt den til en positiv udvikling.

© Jali Centret